Share via email

Some fields are missing
Bürkert - in uw buurt
Kantoor /1
 • Hoofdvestiging
 • Hoofdkantoren
 • Systeemhuis
 • Distributeur
 • Kantoor
 • Fabriek
 • Logistiek centrum
bürkert
 

Flowmeting met FLOWave

Innovatieve flowmeting met SAW-technologie

Print

Betrouwbare flowmeting is met name bij hygiënisch veeleisende toepassingen een grote uitdaging. Met FLOWave hebben wij een compacte oplossing ontwikkeld die door zijn innovatieve SAW-technologie geheel uitkomt zonder sensorelementen in de meetbuis die in contact komen met de meetstof en onafhankelijk van de geleidbaarheid van het medium naast het volume bijv. ook de temperatuur en de dichtheidsfactor kan meten. De nieuwe technologie heeft zich in de farmaceutische branche bij CIP- en WFI-toepassingen al van zijn beste kant laten zien.

Innovatieve flowmeter voor hygiënische toepassingen

Efficiënte CIP-processen met FLOWave

Bij de geneesmiddelenproductie is de grootste zorgvuldigheid absoluut kritisch. Tenslotte hangen gezondheid en leven af van de juiste samenstellingen van de ingrediënten en het vermijden van besmettingen. FLOWave voldoet daarbij aan de strengste hygiënische eisen.

 

Flowmeting van zuivere media

Bij de productie van infusieoplossingen spelen hygiëne en productveiligheid een doorslaggevende rol. Hier kunnen daarom alleen de modernste flowmeetsystemen worden toegepast. FLOWave voldoet aan de strengste hygiënische eisen bij de flowmeting van zuivere media.

 

Contactloze flowmeting dankzij SAW-Technologie

Akoestische oppervlaktegolven (Surface Acoustic Waves) komen in de natuur bijv. voor bij seismische activiteiten. Dit principe hebben wij in een gepatenteerde technologie toegepast voor de inline-flowmeting van vloeistoffen. Het principe maakt daarbij geen gebruik van sensorelementen in de meetbuis die in contact komen met de meetstof.

 

Interdigitale omvormer (zender/ontvanger)
Interdigitale omvormer (zender/ontvanger)
Activeringssignaal
Ontvangstsignalen:

Golfgroepen (WG)
A0 direct   2WG   4WG
1WG   3WG   5WG

Interdigitale omvormers worden door een elektrisch signaal geactiveerd en genereren de akoestische oppervlaktegolven. Deze bewegen zich langs het buisoppervlak en verspreiden zich onder een specifieke hoek ook in de vloeistof. De golven genereren op die manier ontvangstsignalen bij eenmalig en meermalig bewegen door de vloeistof. Beide vinden plaats zowel in de doorstromingsrichting als tegen de doorstromingsrichting in. De looptijdverschillen zijn proportioneel aan de doorstroming. De vergelijking van de golven die een of meerdere malen door de vloeistof bewegen, maakt een uitstekende meetprestatie mogelijk evenals extra beoordelingen met betrekking tot de aard en de eigenschap van de vloeistoffen.

Toekomstveilig dankzij gestandaardiseerde digitale communicatie

FLOWave-apparaten maken gebruik van EDIP, het eigen elektronicaplatform van Bürkert. EDIP staat voor “Efficient Device Integration Platform”, de nieuwste Bürkert-productgeneratie met bijv. een gemeenschappelijk bedieningsscherm en digitale communicatie. Dat vergemakkelijkt voor de gebruiker van het product niet alleen de omgang met de apparatuur aanzienlijk, maar maakt ook de integratie in een bestaand veldbussysteem buitengewoon eenvoudig.
 

FLOWave in de praktijk

Reiniging van farmaceutische industriële installaties

Bij L.B. Bohle Maschinen + Verfahren GmbH hebben wij FLOWave toegepast voor de betrouwbare en hygiënische reiniging van farmaceutische industriële installaties. Lees meer over deze toepassingscase in onze Best Practice-flyer. Nu PDF downloaden.

Bewaken en vastleggen van CIP-processen

Bij een toonaangevende aanbieder van infusies, klinische voedingen, geneesmiddelen en medicinale producten uit Hessen, werd FLOWave geïnstalleerd in de voedingsleiding van een vulinstallatie voor infusiezakken. Lees meer over de voordelen van FLOWave bij Clean in Place-toepassingen in onze Best Practice-flyer. Nu PDF downloaden.

Contact Verkoop

Neem contact op...

 
Meer informatie, het gegevensblad, de bedieningshandleiding alsmede de flyer van FLOWave vindt u hier:

FLOWave SAW-flowmeter

FLOWave SAW-flowmeter

Type 8098

 • Zonder enige onderdelen in de meetbuis
 • Conform hygiënische eisen, CIP/SIP-compatibel
 • Ideaal voor vloeistoffen met laag of geen geleidbaarheid
 • Digitale communicatie
 • Compact, laag gewicht en laag energieverbruik
product

Mijn vergelijkingslijst