Share via email

Some fields are missing
Bürkert - in uw buurt
Kantoor /1
  • Hoofdvestiging
  • Hoofdkantoren
  • Systeemhuis
  • Distributeur
  • Kantoor
  • Fabriek
  • Logistiek centrum
bürkert
 

Proportionele ventielen

Schakelende magneetventielen, die normaal gesloten zijn, vormen de basis van de proportionele ventielen van Bürkert. Door constructieve wijzigingen aan te brengen aan de schakelende magneetventielen kan een evenwicht bereikt worden van de veer en magnetische kracht voor enige spoelstroom. Het niveau van de spoelstroom en magnetische kracht bepaalt de slag van de plunjer of de klepopening, waarbij de klepopening en de stroom idealiter lineair met elkaar in verband staan.

Print

Servogestuurd proportioneel ventiel

De figuur toont het werkingsprincipe van een dergelijk ventiel. Wanneer het gesloten is, heeft het medium aan de ingangkant een druk van p1, de kern of plunjer (3) is uitgevallen en drukt daarom op de stuurzitting (4). Als resultaat hiervan en de kracht van de zuigerveer, die op de zuiger inwerkt (1), is de hoofdzitting (5) gesloten. Een restrictorpoort (6) laat toe dat het medium in de regelkamer (1) stroomt en van bovenuit op het membraan of de pakking drukt met een druk px.

Als de restrictorpoort, stuurzitting en oppervlakteverhoudingen in de hoofdfase overeenkomstig berekend worden, zullen de compressiekrachten op de zuiger een evenwicht bereiken wanneer de zitting is geopend door een bepaalde positie. Met proportionele regeling volgt de zuiger idealiter de continue asbeweging van de plunjer precies op de afstand dat dit evenwicht creëert.

Diagram van een servogestuurd proportioneel ventiel

Direct werkend proportioneel ventiel

1 Ventiellichaam, messing of roestvrij staal

2 Plunjer, FKM (standaard)

3 O-ring, FKM (standaard)

4 Glijring, PTFE-materiaal

5 Retourveer, roestvrij staal

6 Stopper met geïntegreerde aanpasbare chroef, roestvrij staal

7 Plunjer, roestvrij staal

8 Spoel, ingekapseld in epoxy

Mijn vergelijkingslijst