Bürkert - in uw buurt
Kantoor /1
  • Hoofdvestiging
  • Hoofdkantoren
  • Systeemhuis
  • Distributeur
  • Kantoor
  • Fabriek
  • Logistiek centrum
bürkert
 

Compact en energiezuinig.

Met een nieuwe serie van elektrisch gecontroleerde motor-ventielen, breidt Bürkert het gamma componenten voor de regeling van gas- en vloeistofstromen verder uit. De nieuwe ventielen zijn ruimte- en energiebesparend. Verder worden ze gekenmerkt door een lineaire regelkarakteristiek en een kleine hysterese bij het regelen van gas- en vloeistofstromen.

De nieuwe compacte ventielen van Bürkert hebben 2 verschillende aandrijvingen en onderhuis-types, afhankelijk van de doorlaat. De kleine ventielen DN2 tot DN6 bestaan uit een lineaire aandrijving en de basis van een zittingventiel (types 3270 en 3280). Voor de grotere doorlaten DN8 tot DN25,  wordt een roterende aandrijving en een zuiger-behuizing gebruikt (types 3275 en 3285). Beide versies zijn verkrijgbaar als on/off- en regeluitvoering. Bij de kleine uitvoeringen komt de stroming onder de zitting aan. Dit waarborgt een hoge lekdichtheid en korte sluitingstijden. Bij de grote uitvoering komt de stroming aan boven de zitting. Deze zijn ongevoelig voor druk. Beide versies zijn verkrijgbaar in messing of roestvast staal.

 

Technologie met specifieke voordelen.

De nieuwe motor-ventielen bieden een ideaal alternatief voor de welbekende magneetventielen in minder dynamische toepassingen die geen snelle responstijden vereisen. In vergelijking met gelijkaardige ventielen van de concurrenten, zijn deze Bürkert-ventielen echter zeer dynamisch met een sluitingstijd van maar 2,5s voor de zitting-uitvoering en 4s voor de zuiger-uitvoering.

Extra voordelen zijn het lage energieverbruik; door de verwaarloosbare spanning om een vooraf bepaalde open positie te behouden en een zeer nauwkeurige positionering met dank aan de hoogwaardige elektrische stappenmotors. Bovendien hebben deze nieuwe motorventielen een grotere Kv-waarde dan magneetventielen met dezelfde doorlaat.  

Mijn vergelijkingslijst