Bürkert - in uw buurt
Kantoor /1
  • Hoofdvestiging
  • Hoofdkantoren
  • Systeemhuis
  • Distributeur
  • Kantoor
  • Fabriek
  • Logistiek centrum
bürkert
 

Als elke druppel telt......

Bürkert ontwikkelt een pneumatische oplossing voor een zeer nauwkeurige dosering.

Industriële doseerprocessen kunnen heel divers zijn en op veel plaatsen voorkomen. Maar één zaak hebben ze allemaal gemeen: de dosering moet zeer nauwkeurig zijn, en dat onafhankelijk van de omgevingsinvloeden. Bürkert heeft een nieuwe oplossing: een compact, pneumatisch doseersysteem.

Het gepatenteerde pneumatische doseersysteem voor vloeistoffen kan gebruikt worden in alle toepassingen waar een vaste hoeveelheid gedoseerd dient te worden met een maximale, herhaalbare nauwkeurigheid. Enkele voorbeelden zijn vaccins, chemicaliën in industriële wasmachines, smaakstoffen in de drankenindustrie, farmaceutische grondstoffen,…

De hoge nauwkeurigheid wordt mogelijk gemaakt door de pneumatiek. Druk en vacuüm sturen het doseersysteem aan, en zo wordt het geheel krachtiger dan conventionele aansturingen. Deze druk maakt het mogelijk om de gevraagde doseerhoeveelheid te controleren tot op ± 2% nauwkeurig; en dat onafhankelijk van de temperatuur en de viscositeit van het medium. De grootte van de doseerkamer bepaalt het gedoseerde volume per slag, dit kan van 150 µl tot 750 µl zijn.

 

Zeer eenvoudig, maar toch veel mogelijkheden

Het systeem kan volledig naar uw wens worden samengesteld. De basis bestaat uit een controller en een doseerkamer die aan de controller bevestigd wordt of ergens apart in uw proces. Enkel de materialen van de doseerkamer; een kunststof behuizing en een scheidingsmembraan, komen in contact met uw medium. Omdat deze vervaardigd kunnen worden uit hoogwaardige materialen zoals PEEK, FKM en FFKM, is de resistentie tegen agressieve media geen probleem. De kamer is zelf-aanzuigend en eenvoudig te flushen. De controller voorziet het membraan boven de doseerkamer afwisselend van druk of vacuüm. Een op voorhand bepaalde mediumhoeveelheid vloeit door de doseerkamer. Bovendien is doseren in beide richtingen mogelijk.  Dit geeft extra mogelijkheden in verband met bijvoorbeeld hergebruik van dure media of meng-processen. Doordat de controller en de doseerkamer gescheiden zijn, kan deze laatste eenvoudig vervangen worden. Voor single-use toepassingen, kan de doseerkamer uit goedkope materialen gemaakt worden. En naargelang de specificaties, is deze ook in steriele uitvoering mogelijk.

De controller bestaat uit open/dicht-ventielen en elektronica. Perslucht van buitenaf is nodig. Indien het medium drukloos is, moet vacuüm ook voorzien worden. Op aanvraag kan Bürkert deze perslucht- en vacuümvoorziening ook integreren in het geheel.

Mijn vergelijkingslijst